Новости

24.07.2013

Се известуваат студентите дека септемвриската испитна сесија за Академската 2012/13, ќе започне на 21.08.2013 год., и ќе трае до 13.08.2013 год., со два термини на секој професор, со тоа што првиот термин е предвиден за предметите од зимски семестар а вториот термин за предмети од летниот семестар. 
повеќе

07.07.2013

 Достапен е Конкурсот за запишување на II циклус студии на сите студиски програми на ТФБ за Академската 2013/14.

повеќе

07.07.2013

Упис на втор циклус студии на студиската програма Сообраќајно-транспортно инженерство во академската 2013-2014 година.
повеќе

07.07.2013

Упис на трет циклус студии во академската 2013-2014. повеќе

28.06.2013

Документација потребна за објавување на практична настава. Информацијата важи за прва, втора и трета година.

повеќе

26.06.2013

Можност за студирање на втор циклус на студии по Машинство во Русија... Заинтересираните да се јават најдоцна до утре кај Раководителот на Машински отсек ред. проф. д-р Тале Герамитчиоски или кај продеканот за настава
повеќе

15.06.2013

Одржана промоција на дипломирани студенти на прв и втор циклус на студии на ТФБ. 
повеќе

13.06.2013

Техничкиот Факултет - Битола доби решение за овластување за вршење на обука за полагање на стручен испит за управување и/или поставување со цврст отпад. 
повеќе

11.06.2013

Соопштение На 14.06.2013 год. со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ТФБ ќе се одржи промоција на дипломирани студенти.
Се покануваат сите заинтересирани да присуствуваат на овој свечен чин.
повеќе

10.06.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА ИСТРАЖУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА КОМБИНИРАНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СУШЕЊЕ НА ОВОШЈА И ЗЕЛЕНЧУЦИ И ДРУГИ БИОМАТЕРИЈАЛИ МАТЕРИЈАЛИ Четврток 20.06.2013 11-12 часот, Сала 412, Технички факултет Битола повеќе

05.06.2013

ВО РАМКИТЕ НА ЕРАЗМУС - ПРОГРАМАТА ЗА МОБИЛНОСТ НА СТУДЕНТИ И АКАДЕМСКИ КАДАР, КАКО ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” - БИТОЛА ОБЈАВУВА КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТСКА И АКАДЕМСКА МОБИЛНОСТ АКАДЕМСКА 2013/2014 ГОДИНА КРАЕН РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ: 21 ЈУНИ 2013

повеќе

05.06.2013

Практикантска работа во ЕВН Македонија за студенти од електротехнички отсек и отсекот за информатика и компјутерска техника повеќе

03.06.2013

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2013/2014 ГОДИНА повеќе

28.05.2013

Можност за студентска пракса во Народна Банка на Република Македонија.
повеќе

17.05.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА ГОРИВНИ ЌЕЛИИ Во вторник на 21.05.2013 год., со почеток во 13:30 часот на Техничкиот факултет во Битола, во сала 412, претставник на истражувачката фирма Heliocentris од Германија ќе одржи предавање на тема „Горивни ќелии“. Се покануваат сите заинтересирани професори, соработници и студенти да присуствуваат на предавањето. повеќе

17.05.2013

Почитувани студенти достапна е јунската испитна сесија  повеќе

17.05.2013

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ ЗАПИШАНИ ПО ПРВ ПАТ ВО ПРВА ГОДИНА НА СИТЕ СТУДИСКИ ПРОГРАМИ ПРИЈАВУВАЊЕТО НА ИСПИТИТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЌЕ СЕ СПРОВЕДУВА СО ПРИМЕНА НА iKNOW СИСТЕМОТ СО СТУДЕНТСКИ СЕРВИСИ .
повеќе

10.05.2013

Информацијата се однесува за можноста за добивање на стипендија од EVN, за студентите запишани по прв пат во прва година на Електротехничкиот отсек

повеќе

09.05.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА КАКО ДА СЕ ПОДГОТВИ, ПРИЈАВИ И ПУБЛИКУВА ТРУД ЗА НАУЧНО СПИСАНИЕ повеќе

09.05.2013

На 10.05.2013 год. на плоштадот Магнолија на познатиот Широк сокак во преубавата Битола, во организација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола,  ќе се одржи настанот Отворен ден под мотото „Студирајте на УКЛО“.... Се покануваат сите заинтересирани да ги посетат штандовите каде секоја единица на Универзитетот ќе биде претставена и достапна за подетални информации.. Ве очекуваме...
повеќе
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |