Новости

10.05.2013

Информацијата се однесува за можноста за добивање на стипендија од EVN, за студентите запишани по прв пат во прва година на Електротехничкиот отсек

повеќе

09.05.2013

ГОСТУВАЧКО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА КАКО ДА СЕ ПОДГОТВИ, ПРИЈАВИ И ПУБЛИКУВА ТРУД ЗА НАУЧНО СПИСАНИЕ повеќе

09.05.2013

На 10.05.2013 год. на плоштадот Магнолија на познатиот Широк сокак во преубавата Битола, во организација на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола,  ќе се одржи настанот Отворен ден под мотото „Студирајте на УКЛО“.... Се покануваат сите заинтересирани да ги посетат штандовите каде секоја единица на Универзитетот ќе биде претставена и достапна за подетални информации.. Ве очекуваме...
повеќе

07.05.2013

Почитувани студенти од прв и втор циклус на студии на ТфБ, Ве информираме дека на 08.05.2013 год. со почеток во 11 часот во свечената сала на 4 спрат, Академик Глигор Каневче ќе одржи предавање на тема Eнергетиката во Македонија - состојби и перспективи. Се покануваат сите заитересирани студенти да присуствуваат на предавањето.  повеќе

29.04.2013

Почитувани студенти! Среќни Велигденски празници! Имајте многу здравје, среќа и успех во студирањето. повеќе

29.04.2013

Почитувани студенти! Наставата предвидена за четврток на 02.05.2013 год., ќе се одржи дополнително во договор со предметните наставници.
повеќе

23.04.2013

Kонкурс за запишување студенти во прва година на Технички Факултет - Битола за студиската 2013/2014 година. Дојдете да студирате на Технички факултет - Битола на една од понудените студиски програми повеќе

22.04.2013

Информацијата се однесува на студентите од прва, втора и трета година на сите студиски програми, за обавување на задолжителна практична настава во Академската 2012-13 год.
повеќе

10.04.2013

Во рамките на кампањата Get Online Week, корпорацијата Мајкрософт, како еден од поддржувачите, донира 2.000 бесплатни ваучери за полагање испити за сертификација на Microsoft Technology Associate (MTA).

повеќе

10.04.2013

Се известуваат сите студенти кои прв пат се запишале на Технички Факултет - Битола во учебната 2012 - 2013 година да почнат да го користат системот со студентски сервиси https:\\iknow.uklo.edu.mk

повеќе

20.03.2013

Априлска испитна сесија во учебната 12/13. повеќе

12.03.2013

Интересна информација за студентите.... повеќе

12.03.2013

Во периодот 26 - 30.8.2013 во Охрид ќе се одржи II Меѓународна летна школа за интегриран транспорт: „Иновативни технологии и интегриран транспорт“. повеќе

04.03.2013

Предавање по предметот ИКТ во образование: Сабота 9 Март во 10:30 СМС: Сабота 9 Март во 12:30 Бидете навреме! Присуството е препорачано!

повеќе

25.02.2013

Почитувани студенти! Ве информираме дека согласно одржаната презенатација на ЛТХ Леарница - Охрид минатата недела, превземете ја следната информација која се однесува на можностите кои се нудат од нивна страна....
повеќе

22.02.2013

Се известуваат студентите од електротехничкиот отсек дека на 27.02.2013 год. (среда) ќе се одржи предавање од страна на м-р Цано Јошевски, вработен во РЕК Битола, во просторијата бр. 205 со почеток во 10.30 часот. повеќе

20.02.2013

Распоред на настава дополнет со термини за вежби - летен семестар 2012/2013 повеќе

19.02.2013

Се информираат студентите од Технички факултет - Битола, (особено од Машински отсек) дека на 20.02.2013 год. ќе се одржи информативно предавање од страна на Директорот на ЛТХ Леарница ДООЕЛ - Охрид, м-р Роберт Водушек, во свечената просторија на четврт спрат 414 со почеток во 12 часот. Се покануваат сите заинтересирани студенти за присуство.Целта на предавњето е запознавање на студентите со компанијата, како и можности за нивно идејно стипендирање и вработување. повеќе

13.02.2013

Информација за студентите од студиските програми Графичко инженерство и Индустриски менаџмент - втор семестар. Изборот на изборните предмети од листата на УКЛО ќе се врши на 18.02.2013 год, за време на наставата.
повеќе

13.02.2013

Се информираат студентите од втор семестар за листата на изборни предмети од ТФБ и УКЛО.
повеќе
| 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |