Следни испити

Август/Септември
П В С Ч П С Н
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
сите

Новости

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Меѓународна младинска конференција во Крушево


Меѓународната Младинска Конференција "Европски Вредности за Иднината на Југоисточните Европски Земји" ќе се одржи по 16-ти пат традиционално во Крушево, од 27.09-01.10.2018 год.

Конференцијата е организирана од Младински Сојуз - Крушево во соработка со Фондација Фридрих Еберт, канцеларијата Скопје и е поддржана од Пактот за Стабилност на Југоисточна Европа преку Германска амбасада Скопје, програмата ЦИВИКА Мобилитас и Агенција за Млади и Спорт. Конференцијата овозможува на 58 учесници од 16 ЈИЕ земји да присуствуваат со целосна стипендија, а останатите апликанти ќе можат да присуствуваат со котизација за учество. Апликантите кои ќе аплицираат порано ќе имаат поголема можност да присуствуваат со целосна стипендија.

Рокот за пријавување е 25.08.2018.

Апликацијата е достапна на следниот линк. Повеќе информации може да се најдат на следната веб страна.


Втора меѓународна конференција од областа сообраќај и транспорт „Транспортот во денешното општество"

Во периодот од 17 до 19мај 2018 година, на Технички факултет – Битола се одржа втората меѓународна конференција од областа сообраќај и транспорт, „Транспортот во денешното општество". Повеќе од сто учесници од државата, регионот и Европа, како автори или коавтори на пристигнатите трудови, предавачи на одделни теми, презентери на сопствените стручни и научни достигања, слушатели, студенти, дадоа свој придонес за успешна реализација на настанот. Заклучоците и сликите од Конференцијата можете да ги погледнете тука.

Конкурс за запишување на студенти на прв циклус студии во академската 2018/2019

 

Конкурс за запишување студенти во прва година на прв циклус (додипломски) студии на универзитетот „Св. Климент Охридски" - Битола во академската 2018/2019 година

 

Секој заинтересиран кандидат за пријавување и запишување треба да се најави на www.upisi.uklo.edu.mk и да ја пополни комплетната пријава. Потоа на денот на уписите се доставуваат документите заедно со бројот од електронската апликација.

УПИС НА НОВИ СТУДЕНТИ НА ТФБ - Електронска регистрација

Online упис на нови студенти ТФБ

  

КОНКУРС за доделување 5 стипендии од ЕЛЕМ

 

 

РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ДО 13.07.2018 ГОД.

Можност за пријавување за стипендија ќе имаат студентите запишани првпат во I-ва година во учебната 2017/2018 година на:

  • електротехничкиот отсек
  • машинскиот отсек
  • мехатроника.

Стипендијата е во висина од 6.000,00 денари месечно и се доделува за 10 (десет) месеци, со можност за продолжување или за прекин, во зависност од обврските пропишани во Договорот за стипендирање.

Документите се поднесуваат до Архивата на Техничкиот факултет-Битола најдоцна до 13.07.2018 год.

Конкурс
Апликација

ПОВИК Програма ERASMUS+ Академска 2018/2019

Врз основа на повикот за предлог-проекти за 2018 година во рамките на Програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, УКЛО објавува Повик за мобилност во рамките на Е+ Програмата KA 1: индивидуална мобилност за учење, Сектор: високо образование:

- мобилност на студенти за студирање
- мобилност на студенти за стажирање
- мобилност на академски кадар за настава
- мобилност на академски кадар за обука

Повикот е достапен на селдниот линк


<< претходно | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |