Следни испити

Септември/Октомври
П В С Ч П С Н
17181920212223
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
сите

Новости

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

31 Август 2018

Се информираат студентите дека покрај пријавувањето на испитите за септемвриска сесија во iKnow системот, задолжително е доставување на пријава на испитите и на студентски прашања на 03. 04, 05 Септември 2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Докторски Дисертации 2017/2018

19.10.2017г. - Модел за имплементирање на шест сигма за подобрување на оперативната ефикасност во индустриското производство на автомобилска електроника - м-р Горан Тасевски

05.02.2018г. - Идентификување на релевантни фактори и развој на модел за oпределување на нивоto на услуга на велoсипедските тoкoви вдoлж градските сooбраќајници

26.04.2018г. - Модел за прогнозирање на побарувачката на сообраќај за регионот Анаморава - м-р Рамадан Дураку

23.05.2018г. - Влијанието на сообраќајната политика врз интеграцијата на патната мрежа на Косово во европска унија - м-р Мухамед А. Красниќи
Комисија: ред. проф. д-р Верица Данчевска (verica.dancevska@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Иво Дукоски (divo@t-home.mk), ред. проф. д-р Иле Цветановски (ile.cvetanovski@tfb.uklo.edu.mk), вонр. проф. д-р Насер Лајки (naserlajqi@uni-pr.edu), насловен вонр. проф. д-р Перо Стафановски (stefanovski.pero@gmail.com)
Авторезиме

 


 

Модел за прогнозирање на побарувачката на сообраќај за регионот Анаморава - м-р Рамадан Дураку
Комисија: ред. проф. д-р Никола Крстаноски (nikola.krstanoski@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Васка Атанасова (vaska.atanasova@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Виолета Маневска (violeta.manevska@uklo.edu.mk), вонр. проф. д-р Валентина Басариќ (plast@uns.ac.rs), ред. проф. д-р Марија Маленковска Тодорова (marijamalenkovska@gmail.com)
Преземи: Работна верзија, 30.05.2018г.
Преземи: Конечна верзија, 14.06.2018г.
Преземи: Авторезиме, 18.06.2018г.