Следни испити

Септември/Октомври
П В С Ч П С Н
17181920212223
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
сите

Новости

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

31 Август 2018

Се информираат студентите дека покрај пријавувањето на испитите за септемвриска сесија во iKnow системот, задолжително е доставување на пријава на испитите и на студентски прашања на 03. 04, 05 Септември 2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Ред. проф. д-р Љупчо Трпезановски

prof. Dr Ljupco Trezanovski
Биографија

 

IEEE – PES Chapter Outstanding Engineer Award 2010
IEEE Power & Energy Society
For his contribution in establishing and development of the              
IEEE PES Chapter in the Republic of Macedonia and research results in analysis of unbalanced power systems

Предмети – Subjects:


Додипломските четиригодишни академски студии (I циклус):  Резултати

  • Анализа на електроенергетски системи                    
  • Дистрибутивни електроенергетски системи
  • Заштита на електроенергетски системи


Постдипломските академски студии (II циклус): 
Резултати

  • Компјутерски методи за анализа на електроенергетски системи
  • Алгоритми за управување на дистрибутивни електроенергетски системи


Тригодишни стручни студии:  Резултати

  • Пренос на електрична енергија
  • Дистрибутивни електроенергетски системи
  • Заштита на електроенергетски системи