Следни испити

Февруари/Март
П В С Ч П С Н
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
сите

Новости

18 Февруари 2019

Почитувани студенти,

направени се промени во Распоредот за настава летен семестар 2018-19год.

повеќе

15 Февруари 2019

Почитувани студенти,

објавен е распоред за настава летен семестар за академската 2018-19год.

Распоред за настава летен семестар за академската 2018-19год.

повеќе

01 Февруари 2019

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат студентите дека уписите за летен семестар ќе започнат од Среда 06.02.2019 год.

повеќе

28 Јануари 2019

СООПШТЕНИЕ

Им се соопштува на студентите дека има промена на термините за полагање испити за зимски семестар во  распоредот во Јануарска сесија за следните професори: 

 1.      Ред. проф. д-р Елизабета Бахтовска  на 31. 01. 2019 во 12 часот училна 205 Вонр. проф. д-р Севде Ставрева

 2.      Вонр. проф. д-р Соња Чаламани на 07. 02. 2019 во 12 часот училна 205 

ИСПИТИТЕ СЕ ПРЕЗАКАЖУВААТ ЗАРАДИ СОВПАЃАЊЕ.

повеќе

21 Јануари 2019

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за Јануарска испитна сесија, се продолжува до Петок 25.01.2019 год.

повеќе

10 Јануари 2019

Почитувани студенти,

Срекна  Нова 2019 Година и многу здравје, среќа и успех.
Во прилог е годишен распоред на испити за јануарска, јунска и септемвриска сесија.
ПРИЈАВУВАЊЕТО НА ИСПИТИ ЗА ЈАНУАРСКА СЕСИЈА Е ОД 14 ДО 18 ЈАНУАРИ 2019. ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ И ВО iKnow  СИСТЕМОТ.
Оваа сесија се уплаќа по 300 денари за испити од летен семестар. Административна такса од 50 денари се уплаќа за сите испити.

повеќе

31 Декември 2018

Почитувани,

информирајте се  за ПРЕЛИМИНАРЕН ПОВИК за изразување интерес за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата за Академска 2019/2020, на следниот ЛИНК.

повеќе

30 Ноември 2018

Се известуваат студентите запишани на ВТОРИОТ ЦИКЛУС на студиската програма СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ дека за реализација на наставата на задолжителниот предмет МАТЕМАТИЧКИ МЕТОДИ ВО СООБРАЌАЈОТ се закажани следните термини:
07.12.2018 во 12:00 h
14.12.2018 во 12:00 h
21.12.2018 во 12:00 h
28.12.2018 во 12:00 h
05.01.2019 во 12:00 h
12.01.2019 во 12:00 h
Наставата ќе се изведува во КАБИНЕТ број 4.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани, објавен е Четврт уписен рок за II циклус на студии и Трет уписен рок за III циклус на студии.

Пријавување за II циклус е на 12.11.2018 и 13.11.2018, а уписот е на 20.11.2018.

Пријавување за III циклус е на 12.11.2018, 13.11.2018 и 14.11.2018, а уписот е на 23.11.2018.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани студенти објавена е распоредот за Ноемвриска испитна сесија.

Распоред на испити за Ноемвриска испитна сесија.

повеќе

07 Ноември 2018

Почитувани студенти, во прилог ви е даден 

Конкурс за стипендија од Програмата за пракса на германското стопанство
Конкурсот е отворен до 13 ноември
Може да аплицирате онлајн на страната: 


https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/


Стипендирана пракса по струка во Германија, која воедно трае од три до шест месеци. Наменета е за студенти од трета и четврта година додипломски студии, мастер студии и докторски студии.

Информации може да најдете и овде.

 

повеќе

07 Ноември 2018

 

Одлука за прием на кандидати за Втор циклус студии по Сообраќајно-транспортно инженерство во учебната 2018/2019.

повеќе

31 Октомври 2018

Почитувани, на 06.11.2018 год. од 17-20 часот, на Технички факултет – Битола ќе се одржи презентација на тема Фотоволтаични Системи - Сите Одговори На Едно Место (Битола), организирана од  Ротари Клуб „Битола„ и „Широк сокак„, Технички факултет-Битола, Ефикс Електрикал.

Презентацијата и влезот се слободни.

Регистрација за присуство: info@efixelectrical.com.mk

Име и презиме, тел. број и електронска адреса.

повеќе

30 Октомври 2018

 Одлука за прием на кандидати на III циклус студии на Технички факултет во Вториот уписен рок 2018/19.

повеќе

12 Октомври 2018

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Техничкиот факултет, ќе се вршат без казна заклучно со 17.10.2018год (среда).

повеќе

09 Октомври 2018

Почитувани студенти, во продолжение е да даден

О Г Л А С за доделување стипендии за студенти на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“, Битола.

повеќе

06 Октомври 2018

Информација за студентите на Втор циклус студии Сообраќај и транспорт

УПИСИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГО ПРЕЗАПИШУВААТ ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР НА ВТОР ЦИКЛУС АКАДЕМСКИ СТУДИИ СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ, ќе започнат на 15.10.2018 год.

повеќе

03 Октомври 2018

Почитувани студенти, објавен е распоредот за настава за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за настава за академска 2018/2019.

повеќе

02 Октомври 2018

 

 

повеќе

01 Октомври 2018

Дополнителен конкурс за прв циклус студии - четврт уписен рок
(За кандидати со државна матура, со завршен испит или училишна матура. Пријавување на 03.10.2018 год.)

Конкурсот е даден на следниот линк.

повеќе

28 Септември 2018

Почитувани студенти,  објавен е распоредот за настава за Прв семестар за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за Прв семестар за академска 2018/2019.повеќе

26 Септември 2018

Се покануваат сите нови студенти кои се запишаа во прва година на Технички факултет во Битола да присуствуваат на ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС кој ќе се одржи на 01. 10. 2018 во 11,00 часот во Свечената сала во факултетот. Со овј чин започнува Новата академска 2018/19 година, а новите студенти1 стануваат академски граѓани на Република Македонија. 

Ви посакуваме многу среќа и успешно студирање.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Ред. проф. д-р Митко Костов

prof. Dr Mitko Kostov

Материјали >>


Основна литература:

  • Момчило Богданов "Теорија на електрични кола", Факултет за електротехника и информациски технологии, Скопје, 2008
  • Рамез Елмасри / Шамкант Б. Навати, Основи на системи со бази на податоци, ISBN 978-608-4535-68-3, 2010 – преведени книги од Влада
  • Чарлс Александер, Метју Садику "Основи на електрични кола" – преведени книги од Влада
  • Б. П. Латхи "Современи дигитални и аналогни комуникациски системи"
  • Пол Дејтел / Харви Дејтел “Како се програмира С++“
Кабинет 200 Локал Дир. телефон Email mitko.kostov@uklo.edu.mk Консултации вторник (13.00-14.30h) и четврток (13.00-14.30h)
Биографија

Д-р Митко Костов е роден на 20.08.1973 година во Битола. Основно и средно образование завршил во Битола. По завршувањето на средна школа ги продолжува дипломските студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје, на Електротехничкиот факултет – Скопје на насоката Електроника и телекомуникации. Студиите ги завршува во мај 1997 год., со што се стекнува со звање дипломиран инженер по електротехника на насоката Електроника и телекомуникации. После дипломирањето, продолжува на постдипломски студии на истиот факултет, каде во мај 2000 год. се стекнува со звањето магистер по електротехника со одбраната на неговиот магистерски труд „Брз алгоритам за дизајн на QMF банки". Во март 2007 год. на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје на Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје ја одбранува неговата докторска дисертација „Отстранување на шум во нуклеарни медицински слики со примена на мултирезолуција" и се стекнува со звањето доктор на технички науки.

Од 2005 година вработен е на Техничкиот факултет – Битола како асистент. Избран е за доцент во 2008 година, вонреден професор во 2013 година, а од 2018 година е избран во редовен професор на Универзитетот "Св. Климент Охридски" Битола. Од неговото вработување до денес тој е активно вклучен во целокупната дејност на Техничкиот факултет. Од 15.09.2011 до 15.09.2014 година - ја извршува функцијата раководител на електротехничкиот отсек, а од 15.09.2014 година и функцијата продекан за финансиско работење и член на универзитетската комисија за финансово работење.

Во доменот на научно-истражувачката работа неговото внимание е насочено најмногу кон истражувањата од областа на дигиталната обработка на сигнали, мулти-резолуциската анализа на сигнали, извлекување на визуелни карактеристики за сликите, содржинско базирано пребарување на мултимедијални податоци, отстранување на шум во нуклеарни медицински слики, анализа на пореметувања во ел. мрежи.

Во изминатите години има напишано околу 60 научни труда објавени во меѓународни списанија и зборници на трудови. Автор е на 2 публикации – збирки на решени задачи по Основи на електротехниката I и Електроника.

Д-р Митко Костов има учествувано во билатерални и меѓународни проекти од програмите на Tempus, Erasmus, IPA, COST и др., и има реализирано студиски престои во повеќе странски научни институции.

Член е на меѓународната организација на електроинженери IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) од 2006 година и на Комората на овластени инженери и овластени архитекти од 2008 година.

Комплетна биографија, список на трудови, проекти и сл. ќе најдете на http://mitko-kostov.tfb.edu.mk.

Одлука и реферат за избор

 

View Mitko Kostov's profile on LinkedIn
Follow me on ResearchGate