Следни испити

Јули/Август
П В С Ч П С Н
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
сите

Новости

25 Јуни 2020

СООПШТЕНИЕ

Почитувани студенти, 15.07.2020год. е неработен ден поради изборите, затоа испитите закажани на 15.07.2020год. се презакажуваат за 17.07.2020 год. во истите термини.

повеќе

19 Јуни 2020

Им се соопштува на студентите дека испитите кај ред.проф.д-р  Марија Маленковска Тодорова во двата термини од јунската испитна сесија ќе се одржат на Технички факултет Битола, просторија 9.

ред.проф.д-р Марија Маленковска Тодорова

повеќе

11 Јуни 2020

Почитувани студенти,
Ве информирам дека испитите по предметите Техничка механика/Механика I и Јакост на материјалите, ќе се одржат во закажаните термини според објавениот распоред, во просторија 9 (наместо предвидената просторија 205). Сакам уште еднаш да ви посочам дека право на полагање испит, согласно акредитираните елаборати на студиските програми, имаат само студентите кои навремено ќе ги достават програмските задачи и како потврда за тоа ќе добијат потпис во индексот. За оние кои комуницираат по електронски пат, програмските задачи треба да ги достават во електронска верзија до проф. Севде, а со право за полагање се стекнуваат по нејзино одобрување дека истите се точно изработени, (најдоцна 1 ден пред полагањето на испитот).

Со почит,
Проф. Бахтовска

повеќе

26 Мај 2020

На ден 04.06.2020година, (четврток), во 10.00 часот, ќе се одржи јавна online одбрана на докторската дисертација под наслов, „ПРИДОНЕС КОН ПОСТАПКИТЕ ЗА МОДЕЛИРАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ВДОЛЖ УРБАНИ АРТЕРИИ - НАПРЕДЕН СТМ МОДЕЛ“, од кандидатот м-р Арлинда Рецај.
Лицата кои се заинтересирани да се вклучат на одбраната, да се обратат на ред.проф. д-р Никола Крстаноски, Претседател на Комисијата за одбрана, на следната електронска адреса: nikola.krstanoski@uklo.edu.mk

повеќе

14 Април 2020

На ден 15.04.2020г.(среда) ќе се изврши јавна online одбрана на дипломска на кандидатот Анастасија Крстевска со почеток во 14 часот со примена на алатката ZOOM.

Ментор на одбраната е ред.проф.д-р Силвана Ангелевска,додека претседател на комисија е вонр .проф.д-р Иво Кузманов.

повеќе

26 Март 2020

Информација за onine настава по предметите кај проф. д-р Ратка Нешковска:

Почитувани студенти, на вашите e-mail адреси, според податоците од iknow системот за студентите кои запишале или презапишале предмет кај проф. д-р Ратка Нешковска во летниот семестар во учебната 2019/20 год. добивте податоци за термините, начинот и алатките за online наставата. Но, заради евентуални пропусти и нецелосни податоци за студентите или нивните e-mail адреси, ве замолувам добиената порака да ја споделите и во вашите групи на facebook, кои верувам дека ги имате. 

Со почит,
Проф. д-р Ратка Нешковска

повеќе

24 Март 2020

Известување за студентите кои имаат запишано предмет и/или предмети кај вонр. проф. д-р. Иво Кузманов.

Почитувани студенти, како што и најголем дел од Вас веќе се информирани од моја страна, согласно настанатата ситуација за предметите: Производствен Менаџмент, Интегрирани Менаџмент Системи и Тотално Управување со квалитет се креирани групи за едноставен проток на информации. Започнувајќи од 16.03.2020 година секој Понеделник и Среда ќе се реализираат Online посетни часови, за што како професор комплетно ќе бидам достапен online на својот мејл ivo.kuzmanov@tfb.uklo.edu.mk, во веќе креираните групи, на својот мобилен телефон 075 295 478, како и преку конференциски повик со апликацијата ZOOM во периодот од 11 – 12.30. Секако стојам на располагање и во останатиот период. Започнувајќи од 27.03.2020 година согласно договорот ќе започне и реализација на online настава со помош на апликацијата ZOOM за која веќе и информации се споделени во соодветните групи. Сепак ги замолувам и сите останати студенти кои евентуално не ме контактирале до сега тоа да го направат преку мејл со цел да бидат додадени во online групите и соодветно да добиваат информации, а секако и да присуствуваат на идни online предавања.

Со почит, Иво Кузманов

повеќе

22 Март 2020

Почитувани студенти кои во летниот семестар 2020 ги слушате предметите Технологии на печатење (ГИД) и Основи на инженерство (ГИД и ИИМ) кај вонр. проф. Д-р Роберто Пашиќ. Креиран е youtube канал на кој ќе ги организирам on-line предавањата по овие предмети. Бидејки каналот има private карактер, кон истиот ќе можат да пристапат само студентите кои ги имаат запишано овие предмети. Ве молам најдоцна до понеделник 23.03.2020 на мојата емаил адреса roberto.pasic@uklo.edu.mk да испратите ваши податоци: име и презиме, отсек, број на индекс, предмет и ваша емаил адреса како би ви дозволил пристап.

YOUTUBE канал UC2JJ6jHxlb8Bkz4Jd5GjseA 

повеќе

18 Март 2020

Предавања по МАШИНСКИ ЕЛЕМЕНТИ 2

Почитувани студенти од машински отсек 4 семестар - 2 година, во прилог се предавањата по предметот МАШИНСКИ ЕЛЕМЕНТИ 2, кај Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски.

Машински елементи 2 - прв дел

Машински елементи 2 - втор дел

повеќе

14 Февруари 2020

Почитувани студенти,

во прилог е распоред за настава за летен семестар 2019/2020. само за задолжителните предмети.
За изборните предмети ќе се договорите со предметните наставници.
Ви посакуваме успех и среќa во учењето.


Распоред на настава за летен семестар 2019/2020г.

повеќе

29 Јануари 2020

Почитувани студенти,

испитите кај проф.д-р.Благоја Стеваноски: Обновливи извори на електрична енергија и Планирање и експлоатација наЕЕС,

закажани не 05.02.2020г. се презакажуваат за 07.02.2020г. во 10ч.

повеќе

22 Јануари 2020

Почитувани студенти,

Уписите за летен семестар 2019/2020 год. започнуваат на 27.01.2020 год. и завршуваат на 21.02.2020 год.

Потсетуваме дека студентите во прва година задолжително треба да направат систематски преглед за да можат да го извршат уписот.

Со почит,

Технички факултет - Битола

повеќе

20 Јануари 2020

Почитувани студенти,

има промена на испитите во Јануарска испитна сесија, и тоа:

Д-р Соња Чаламани - Среда 12.02.2020г. во 12h

Д-р Светлана Мијаковска - Четврток 13.02.2020 во 12h 

Распоред на испити во Јануарска испитна сесија 

повеќе

13 Јануари 2020

Почитувани студенти,

електронското пријавувањето на испитите во Јануарска испитна сесија е започнато.

Доставувањето на пријави за испитите во Јануарска испитна сесија кај референтите ќе се одвива од 14.01.2020 до 17.01.2020г.

повеќе

18 Ноември 2019

Почитувани студенти,

електронското пријавувањето на испитите во Ноемвриска испитна сесија е започнато.

Доставувањето на пријави за испитите во Ноемвриска  испитна сесија кај референтите ќе се одвива од 19.11.2019 до 22.11.2019г.

повеќе

08 Ноември 2019

Почитувани студенти,

Во прилог е распоред на испити во Ноемвриска испитна сесија 2019/2020г.

Ноемвриска испитна сесија 2019/2020г.

повеќе

14 Октомври 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Конечна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола во Четврт уписен рок.

Конечна ранг листа

повеќе

14 Октомври 2019

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Техничкиот факултет, ќе се вршат без казна заклучно со 18.10.2019год (петок). Потоа ќе се плаќа казна од 500ден.

повеќе

08 Октомври 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола во Четврт уписен рок.

Прелиминарна ранг листа 

повеќе

06 Октомври 2019

Почитувани студенти,

во прилог е корегиран распоред за зимски семестар 2019/20г.

Распоред за настава за Прв семестар 2019/20

Распоред за настава за Трет семестар 2019/20

Распоред за настава за Петти семестар 2019/20

Распоред за настава за Седми семестар 2019/20

повеќе

03 Октомври 2019

Почитувани,

Во прилог е

Дополнителен конкурс за четврт уписен рок 2019-2020.

повеќе

01 Октомври 2019

Почитувани студенти,

објавен е распоред за настава зимски семестар за академската 2019-20год.

Распоред за настава за Прв семестар 2019/20г.

Распоред за настава за Трет семестар 2019/20г.

Распоред за настава за Петти семестар 2019/20г.

Распоред за настава за Седми семестар 2019/20г.

повеќе

27 Септември 2019

Почитувани студенти,

При уписот има ставка за осигурување од 100ден. Оние студенти кои извршиле упис може да уплатат во текот на наредната недела.

повеќе

27 Септември 2019

Се покануваат сите нови студенти кои се запишаа во прва година на Технички факултет во Битола да присуствуваат на ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС кој ќе се одржи на 01. 10. 2019 (вторник) во 10,00 часот во Свечената сала во факултетот (уч.9). Со овој чин започнува Новата академска 2019/20 година. 

Ви посакуваме многу среќа и успешно студирање.

повеќе

27 Септември 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Решение за прием во трет уписен рок на студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола.

Решение за прием во трет уписен рок

повеќе

25 Септември 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола во Трет уписен рок.

Прелиминарна ранг листа 

повеќе

23 Септември 2019

Почитувани,

Во прилог е

Дополнителен конкурс за трет уписен рок 2019-2020

повеќе

20 Септември 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Решение за прием во втор уписен рок на студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола.

Решение за прием во втор уписен рок

повеќе

18 Септември 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола во Втор уписен рок.

Прелиминарна ранг листа 

повеќе

17 Септември 2019

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет ќе започнат од 23.09.2019 год.

Дополнителни информации ќе бидат објавени на веб страната и во службите за студентски прашања.

повеќе

12 Септември 2019

Почитувани,

Во прилог е

Дополнителен конкурс за втор уписен рок 2019-2020.

повеќе

06 Септември 2019

СООПШТЕНИЕ

Им се соопштува на студентите дека има промена на термините за полагање испити за летен семестар во  распоредот во Септемвриска сесија за следните професори: 

 1.      Ред. проф. д-р Елизабета Бахтовска  на 24. 09. 2019 во 10 часот училна 205 Вонр. проф. д-р Севде Ставрева

ИСПИТИТЕ СЕ ПРЕЗАКАЖУВААТ ЗАРАДИ СОВПАЃАЊЕ.

повеќе

06 Септември 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Решение за прием во прв уписен рок на студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола.

Решение за прием во прв уписен рок

повеќе

03 Септември 2019

Почитувани кандидати,

Во прилог е Прелиминарна ранг листа на примени кандидати за студенти во учебната 2019/20г. на Технички факултет-Битола.

Прелиминарна ранг листа 

повеќе

27 Август 2019

Почитувани студенти,

Во прилог е

Распоред на испити за Септемвриска испитна сесија 2019год.

повеќе

26 Август 2019

Почитувани студенти,

електронското пријавувањето на испитите во Септемвриска испитна сесија е започнато.

Доставувањето на пријави за испитите во Септемвриска испитна сесија кај референтите ќе се одвива од 27.08.2019 до 04.09.2019г.

повеќе

16 Јули 2019

Конкурс за упис во прв, втор и трет циклус на студии на УКЛО – Битола во академската 2019/2020

Конкурс за упис на прв циклус на студии во академската 2019-2020 

Конкурс за упис на втор циклус на студии во академската 2019-2020

Конкурс за упис на трет циклус на студии во академската 2019-2020

Online пријавување за упис во прва година на Технички факултет - Битола

повеќе

24 Јуни 2019

Почитувани,

Ве информирани дека на 25.06.2019 год. (втроник) во 11 часот ќе се одржи свечено доделување на дипломи за I и II циклус во Амфитеатарот на факултет.

Ве покануваме да присуствувате на оваа свечена пригода.

повеќе

18 Јуни 2019

Успешно завршен мултидисциплинарниот проект „Укло за заедницата“.

повеќе

07 Јуни 2019

Почитувани студенти,

Во прилог е Распоредот на испити за Јунска сесија 2019.

повеќе

31 Мај 2019

Почитувани студенти,

електронското пријавувањето на испитите во Јунска испитна сесија е започнато.

Доставувањето на пријави за испитите во Јунска испитна сесија кај референтите ќе се одвива од 05.06.2019 до 12.06.2019.

повеќе

20 Мај 2019

Почитувани,

Во прилог се дадени листите за избор на членови и претседател на студентско собрание на Технички факултет-Битола, како и листа за запишани студенти во летен семестар 2018-19.

Листа за избор на членови на студентско собрание на Технички факултет-Битола.

Листа за избор на претседател на студентско собрание на Технички факултет-Битола.

Листа на запишани студенти во летен семестар 2018-19.

повеќе

09 Мај 2019

Се информираат студентите на Технички факултет - Битола, дека на ден 13.05.2019 год. (понеделник), со почеток во 11 ч, во просторија 205, ќе се одржи средба со членови на Универзитетската комисија за самоевалуација, со кои студентите ќе може да поразговараат за условите на студирање, проблемите и предизвиците со кои се среќаваат. Ве молиме за што помасовно присуство. Во овој период, студентите ќе бидат ослободени од настава. Комисија за самоевалуација при ТФБ

повеќе

02 Мај 2019

Почитувани,

Деканатот на Технички факултет - Битола распиша оглас за избор на членови и претседател на студентско собрание на Технички факултет-Битола.

Огласот може да го проследите на следниот линк.

повеќе

25 Април 2019

Почитувани,

Деканатот на Технички факултет - Битола донесе одлука за распишување на избори за членови и претседател на студентско собрание на Технички факултет-Битола.

Одлуката може да ја проследите на следниот линк.

повеќе

24 Април 2019

Повик за студентите од УКЛО:

Економски Факултет Прилеп и Технички Факултет Битола

1. Водители на финалниот настан и

2. Волонтери за логистички менаџмент

3. Уметничко учество

повеќе

10 Април 2019

Почитувани студенти,

во прилог е конечниот распоред за априлска сесија 2018/2019.
Ве молам пријавите ги вашите испити во студентски прашања во периодот од 15 до 17 април 2019. Оваа сесија за сите испити се уплаќаат по 300 денари.

 Распоред за априлска сесија 2018/2019.повеќе

01 Март 2019

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Технички факултет ќе се одвиваат без надоместок заклучно со вторник (05.03.2019год.)

Од среда (06.03.2019год.) уписите ќе бидат со надоместок.

повеќе

18 Февруари 2019

Почитувани студенти,

направени се промени во Распоредот за настава летен семестар 2018-19год.

повеќе

15 Февруари 2019

Почитувани студенти,

објавен е распоред за настава летен семестар за академската 2018-19год.

Распоред за настава летен семестар за академската 2018-19год.

повеќе

01 Февруари 2019

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат студентите дека уписите за летен семестар ќе започнат од Среда 06.02.2019 год.

повеќе

28 Јануари 2019

СООПШТЕНИЕ

Им се соопштува на студентите дека има промена на термините за полагање испити за зимски семестар во  распоредот во Јануарска сесија за следните професори: 

 1.      Ред. проф. д-р Елизабета Бахтовска  на 31. 01. 2019 во 12 часот училна 205 Вонр. проф. д-р Севде Ставрева

 2.      Вонр. проф. д-р Соња Чаламани на 07. 02. 2019 во 12 часот училна 205 

ИСПИТИТЕ СЕ ПРЕЗАКАЖУВААТ ЗАРАДИ СОВПАЃАЊЕ.

повеќе

21 Јануари 2019

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за Јануарска испитна сесија, се продолжува до Петок 25.01.2019 год.

повеќе

10 Јануари 2019

Почитувани студенти,

Срекна  Нова 2019 Година и многу здравје, среќа и успех.
Во прилог е годишен распоред на испити за јануарска, јунска и септемвриска сесија.
ПРИЈАВУВАЊЕТО НА ИСПИТИ ЗА ЈАНУАРСКА СЕСИЈА Е ОД 14 ДО 18 ЈАНУАРИ 2019. ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ И ВО iKnow  СИСТЕМОТ.
Оваа сесија се уплаќа по 300 денари за испити од летен семестар. Административна такса од 50 денари се уплаќа за сите испити.

повеќе

31 Декември 2018

Почитувани,

информирајте се  за ПРЕЛИМИНАРЕН ПОВИК за изразување интерес за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата за Академска 2019/2020, на следниот ЛИНК.

повеќе

30 Ноември 2018

Се известуваат студентите запишани на ВТОРИОТ ЦИКЛУС на студиската програма СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ дека за реализација на наставата на задолжителниот предмет МАТЕМАТИЧКИ МЕТОДИ ВО СООБРАЌАЈОТ се закажани следните термини:
07.12.2018 во 12:00 h
14.12.2018 во 12:00 h
21.12.2018 во 12:00 h
28.12.2018 во 12:00 h
05.01.2019 во 12:00 h
12.01.2019 во 12:00 h
Наставата ќе се изведува во КАБИНЕТ број 4.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани, објавен е Четврт уписен рок за II циклус на студии и Трет уписен рок за III циклус на студии.

Пријавување за II циклус е на 12.11.2018 и 13.11.2018, а уписот е на 20.11.2018.

Пријавување за III циклус е на 12.11.2018, 13.11.2018 и 14.11.2018, а уписот е на 23.11.2018.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани студенти објавена е распоредот за Ноемвриска испитна сесија.

Распоред на испити за Ноемвриска испитна сесија.

повеќе

07 Ноември 2018

Почитувани студенти, во прилог ви е даден 

Конкурс за стипендија од Програмата за пракса на германското стопанство
Конкурсот е отворен до 13 ноември
Може да аплицирате онлајн на страната: 


https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/


Стипендирана пракса по струка во Германија, која воедно трае од три до шест месеци. Наменета е за студенти од трета и четврта година додипломски студии, мастер студии и докторски студии.

Информации може да најдете и овде.

 

повеќе

07 Ноември 2018

 

Одлука за прием на кандидати за Втор циклус студии по Сообраќајно-транспортно инженерство во учебната 2018/2019.

повеќе

31 Октомври 2018

Почитувани, на 06.11.2018 год. од 17-20 часот, на Технички факултет – Битола ќе се одржи презентација на тема Фотоволтаични Системи - Сите Одговори На Едно Место (Битола), организирана од  Ротари Клуб „Битола„ и „Широк сокак„, Технички факултет-Битола, Ефикс Електрикал.

Презентацијата и влезот се слободни.

Регистрација за присуство: info@efixelectrical.com.mk

Име и презиме, тел. број и електронска адреса.

повеќе

30 Октомври 2018

 Одлука за прием на кандидати на III циклус студии на Технички факултет во Вториот уписен рок 2018/19.

повеќе

12 Октомври 2018

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Техничкиот факултет, ќе се вршат без казна заклучно со 17.10.2018год (среда).

повеќе

09 Октомври 2018

Почитувани студенти, во продолжение е да даден

О Г Л А С за доделување стипендии за студенти на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“, Битола.

повеќе

06 Октомври 2018

Информација за студентите на Втор циклус студии Сообраќај и транспорт

УПИСИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГО ПРЕЗАПИШУВААТ ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР НА ВТОР ЦИКЛУС АКАДЕМСКИ СТУДИИ СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ, ќе започнат на 15.10.2018 год.

повеќе

03 Октомври 2018

Почитувани студенти, објавен е распоредот за настава за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за настава за академска 2018/2019.

повеќе

02 Октомври 2018

 

 

повеќе

01 Октомври 2018

Дополнителен конкурс за прв циклус студии - четврт уписен рок
(За кандидати со државна матура, со завршен испит или училишна матура. Пријавување на 03.10.2018 год.)

Конкурсот е даден на следниот линк.

повеќе

28 Септември 2018

Почитувани студенти,  објавен е распоредот за настава за Прв семестар за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за Прв семестар за академска 2018/2019.повеќе

26 Септември 2018

Се покануваат сите нови студенти кои се запишаа во прва година на Технички факултет во Битола да присуствуваат на ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС кој ќе се одржи на 01. 10. 2018 во 11,00 часот во Свечената сала во факултетот. Со овј чин започнува Новата академска 2018/19 година, а новите студенти1 стануваат академски граѓани на Република Македонија. 

Ви посакуваме многу среќа и успешно студирање.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Ред. проф. д-р Весна Ангелевска

prof. Dr Vesna Angelevska


Основна литература:

Кабинет 306 Локал 131 Дир. телефон 070 373 380 Email vesna.angelevska@tfb.uklo.edu.mk Консултации вторник 10 - 11.30 среда 10 - 11.30
Биографија

Ред.проф.д-р Весна Ангелевска

 Технички факултет Битола, Универзитет „Св.Климент Охридски" Битола

 Биографија


Весна Ангелевска е родена на 09.03.1965 г. во Битола. Основно и средно гимназиско училиште (насока физика-хемија) завршила со континуиран одличен успех.
Во учебната 1983/84 г. се запишала на Технички факултет - машински отсек во Битола. Факултетот го завршила за неполни четири години, предвремено полагајќи повеќе испити од повисоките години со висок просек на оценки. Во текот на четврттата година на студиите била избрана за демонстратор по предметот „Теорија на механизми". Дипломската работа со наслов Анализа на работата на топлотно-механичките системи на блокот од 210 MW во ТЕ „Битола II" Битола" успешно ја одбранила, со оценка 10 (десет), на 30.06.1987 г. и се здобила со звањето дипломиран машински инженер.

После дипломирањето (една година) престојувалa во САД на стручно усовршување на Машински факултет при „Ohio State University". На катедрата за согорување под менторство на Prof. d-r Roberth Eseenhigh билa вклученa во тековните проекти, а воедно посетувалa и некои курсеви од постдипломските студии (Нумерички методи и програмирање, Динамика на флуиди, Термодинамички процеси кај моторите со внатрешно согорување).

Во септември 1988 г. се вработила во ЕМУЦ „Ѓуро Салај" во Битола како Професор по машинска група на предмети.
Во учебната 1988/89 г. Весна Ангелевска се запишала на постдипломските студии на Машински факултет во Скопје на Институтот за Метални Конструкции Механизациони Машини и Возила, насока Моторни возила, поднасока Експлоатација на моторни возила. Во текот на постдипломските студии со одлика ги положила сите предвидени испити и со успех изработила повеќе семинарски работи од областа на стручните предмети.
Весна Ангелевска во октомври 1989 г. се вработила како соработник со звање помлад асистент на Отсекот за сообраќај и транспорт, Технички факултет Битола.
На 17.06.1992 г. успешно го одбранила магистерскиот труд со наслов „Информативен систем на работа и одржување на патничките моторни возила во сервисните работилници" и се стекнала со стручна подготовка од VII2 степен на образование - магистер по Машински науки.
После магистрирањето во 1992 г. Весна Ангелевска била избрана во соработничко звање асистент.
Во 1994 година во рамките на изведбата на експерименталните истражувања подолг период престојувала во Институтот за испитување на фрикциони спојки во АД „Руен" - Кочани. Дел од припремите за експериментот ги вршела во Лабораторијата за МВ при Машински факултет во Скопје и ФОД - „РЕК" - Битола.
На 29.06.1995 г. Весна Ангелевска успешно ја одбранила докторската дисертација со наслов „Лабораториски симулации на работните режими на фрикционите спојки за патничките моторни возила" со што се стекнала со VIII научен степен на образование - доктор по Технички науки.

По предмети од областта моторни возила на Отсекот за сообраќај и транспорт и мотори и екологија на Машински отсек е избрана за наставник во звањето доцент од 01.10.1995 г., од 01.10.2000 г. е избрана во звањето вонр.проф., а од 01.10.2005 г. д-р Весна Ангелевска е избрана во наставно научното звање редовен професор.

Во периодот од Октомври 1999 година до 2002 година Весна Ангелевска беше продекан на Технички факултет Битола, при што во првите две години како продекан за настава, а третата година како продекан за финансии.
Во Декември 2002 година, од страна на Владата на РМ, е именована за член на Управен Одбор на ЈП „Македонија пат" во еден мандат.
Во периодот октомври 2006 г. до септември 2014 г., проф. д-р Весна Ангелевска била Декан во два мандати на Технички факултет, Универзитет „Св. Климент Охридски" – Битола.
Весна Ангелевска била член во: комисија за хомологација на моторни возила при Заводот за Стандардизација и Метрологија на Р Македонија, во Извршниот одбор на Друштвото за Моторни возила на Р. Македонија, Управниот одбор на Автомобилскиот Кластер на РМ, Друштво на термичарите на Р.Македонија, ЗЕМАК, Хрватско научно друштво HZDP и др.
Ред.проф. д-р Весна Ангелевска е ангажирана во наставно-образовната дејност на Технички факултет Битола на Отсекот за сообраќај и транспорт и на Машинскиот отсек на првиот и вториот циклус на студии на повеќе студиски програми по следните предмети: Мотори и екологија; Моторни возила; Теорија на движење на моторните возила; Системи на МВ; Теорија и системи на моторните возила; Пресметка на моторни возила; Еколошки возила; Техничка експлоатација на моторни возила; Вовед во принципите на БЗР и др.
Проф.д-р Весна Ангелевска, Согласно Законот за градење, има овластувања за проектирање, надзор и ревизија од областа машинство; Согласно Законот за вештачење, има лиценца за вештачење од областа машинство и сообраќај, како и согласно Закон за безбедност и здравје при работа, има уверение за стручно лице за безбедност и здравје при работа.
Во изминатиот период до денес ред.проф.д-р Весна Ангелевска била автор на 90 научно-истражувачки трудови; 2 учебници; 3 учебни помагала; 18 проекти; преку 190 супервештачења и активно учевствувала во изработка на околу 50 Концепти на Изјава за безбедност и здравје при работа.

 

Одлука и реферат за избор

Трудови и конф.

 

            -Трудови изработени во периодот после изборот за наставник во звањето редовен професор:

 

 1. Микаровска В., Фактори кои имаат влијание врз квалитетот на издувната емисија кај моторите СВС, Зборник на трудови Универзитет Св. Климент Охридски Битола, 2005;
 2. Angelevska, B., Mikarovska, V., Air pollution from motor vehicles, International scientific symposium, Trans and Motorauto, Bylgaria, 2006;
 3. Angelevska, B., Mikarovska, V., Compliance assessment of national legislation on environmental protection in the Republic of Macedonia and european legislation on passenger petrol cars exhaust emissions, Suvremeni promet, Vol. 27, No. 6, Zagreb, Croatia, 2007, pp. 554-558.
 4. Mikarovska V., Exhaust Emission from Compression Ignition Engines, Intereg IIIA/Cards, 2-nd workshop-Emission Control Technologies, Paper, Greece, 2007;
 5. Mikarovska V., Emission from Petrol Powered Passenger Vehicles – Measures for reduction, Intereg IIIA/Cards, 2-nd workshop-Emission Control Technologies, Presentation, Greece, 2007;
 6. Angelevska, B., Mikarovska, V., Recommendations for reduction of air pollution from motor vehicles in RM and theirs integration in national strategy for environmental protection, II European Road Transport Research Arena, Ljubljana, Slovenia, 2008;
 7. Angelevska, B., Mikarovska, V., Measurements for reduction of negative environmental impacts from motor vehicles exhaust emissions, II European Road Transport Research Arena, Ljubljana, Slovenia, 2008;
 8. Мikarovska, V., Angelevska, B., Development of national legislation in Republic of Macedonia according to european legislation for passenger petrol cars exhaust emissions, XV International scientific-technical conference Trans&motoauto’08, Sozopol, Bulgaria, 18-20 September 2008,  (Proceedings Vol. 3, pp. 60-64);
 9. Angelevska, B., Мikarovska, V., Air quality improvement through implementation of different measures, 28th Conference on transportation system with international participation - Automation in transportation (Korema), 19-21.11.2008, Croatia-Slovenia;

10.  Angelevska, B., Mikarovska, V., Do bolje kvalitete zraka osuvremenjivanjem nacionalne strategije Republike Makedonije, Suvremeni promet, Vol. 29, No. 3-4, Zagreb, Croatia, 2009, pp. 257-260;

11.  Микаровска В., Ангелевска Б., Усогласеност на законодавствата на РМ и ЕУ во областа на издувните емисии од моторните возила, Научно списание Хоризонт, Универзитет Св. Климент Охридски Битола, 2009;

12.  Stojavovski V., Mikarovska V., Theoretical analysis of bearing construction of bus type T715, MOTAUTO, Bulgaria, 2009;

13.  Mikarovska V., Stojavovski V., Determination the maximum tension of bus construction by specific exploatotion loadings, MOTAUTO, Bulgaria, 2009;

14.  Анѓелевска Б., Микаровска В., Анализа на усогласеноста меѓу легислатива во Република Македонија и Европската легислатива за издувните емисии, Научно списание – Хоризонт, УКЛО Битола, 2009;

15.  Анѓелевска Б., Микаровска В., Препораки во националната стратегија на Република Македонија за редуцирање на загадувањето од патниот сообраќај, Научно списание – Хоризонт, УКЛО Битола, 2009;

16.  Доц.д-р Васко Стојановски, проф.д-р Весна Микаровска, Влијание на квалитетот на материјалот на надградбара на автобусите врз апсорпцијата на енергијата при превртување, ДНУ Битола, 2009;

17.  Angelevska, B., Mikarovska, V., Sustainable urban transport solutions towards better air quality, 2nd Conference with International participation - Modern tendencies of improving transport in cities, Novi Sad, Serbia, 15-16 October 2009, pp. 3-9;

18.  Stojanovski V., Angelevska V., Influence of console placed redactor on tension situation of pulled tight elements of dredger type SRs 630, VII Konferencija Strategiski Menadjment, Zajecar, Srbija 2011;

19.  Stojanovski V., Angelevska V., Experimental investigation of thension-deformation situation on characteristic measuring places of bus type T715, MOTAUTO 2011;

20.  Стојановски В., Ангелевска В., Определување на стабилноста на постројката БРс 5500 после извршена реконструкција на приемната и истоварната стрела, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2011;

21.  Ангелевска В., Стојановски В., Методологија за мерење на тежиштето на постројката БРс 5500, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2011;

22.  Стојановски В., Ангелевска В., Напонска состојба на носечката конструкција на комбиниран ротирачки багер во зависност од оптоварувањата на горната конструкција, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2012;

23.  Ангелевска В., Стојановски В., Определување на најнеповолната положба на горната конструкција во однос на основната носечка конструкција на комбиниран ротирачки багер, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2012;

24.  Стојановски В., Ангелевска В., Издувна емисија кај моторните возила погонувани со Дизел мотор со внатрешно согорување, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2013;

25.  Ангелевска В., Стојановски В., Издувна емисија кај моторните возила погонувани со Ото мотор со внатрешно согорување, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2013;

26.  Стојановски В., Ангелевска В., Testing of the across frames of bus upgrading with different quality materials, TRANS & MOTAUTO 2013, Bulgaria 2013;

27.  Stojanovski V., Angelevska V., Determination of actual static tension condition in the main dredger’s carriers SRs 1300, IOC The 45 International Octomber Conference on Mining and Metallurgy, Bor Lake, Serbia, Bor 2013;

28.  Стојановски В., Ангелевска В., Оптимирање на погонски групи на гумени транспортери на дробилична постројка, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2014;

29.  Ангелевска В., Стојановски В., Возила на горивни ќелии, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2014;

30.   Доц. д-р. Иво Кузманов, вонр. проф. д-р. Силвана Ангелевска, ред. проф. д-р. Зоре Ангелевски, ред. проф. д-р. Весна Ангелевска, вонр. проф. д-р. Цвете Димитриеска, Детален приказ на евидентираните повреди во 2013 година во А.Д. ЕЛЕМ „ЕЛЕКТРАНИ на МАКЕДОНИЈА“ – подружница РЕК Битола, Меѓународна конференција ЗЕМАК 2014;

31.  Ангелевска В., Стојановски В., Напонската состојба на вртливата платформа кај комбиниран ротирачки багер, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2015;

32.  Стојановски В., Ангелевска В., Линеарна и нелинеарна анализа на носечката конструкција кај автобусите, Зборник на трудови на ТФБ, УКЛО, 2015;

33.  Beti Angelevska, Vaska Atanasova, Vasko Stojanovski, Vesna Angelevska, On the path to renewable fuels in road transport, Proceedings VI International Symposium of young researchers, Silesian University of Technology, Faculty of Transport, Transport Problems International Scientific Journal, Poland, 2017; 

34.  Angelevska V., Stojanovski V., Dimitrieska C., Stavreva S., Angelevska B., Automobile compression ignition engines pollution,TRANS&MOTAUTO 2017, Bulgaria 2017;

35.  Stojanovski V., Angelevska V., Dimitrieska C., Stavreva S., Angelevska B., Bearing construction passenger’s seat, and the acct/affect of the safe area during the bus’s accident, TRANS&MOTAUTO 2017, Bulgaria 2017;

36.  Vesna Angelevska, Vasko Stojanovski, Cvete Dimitrieska, Sevde Stavreva, Metodology for measuring of the transfer conveyor BRs 5500 load coordinates, IOC The 49th International Octomber Conference on Mining and Metallurgy, Bor Lake, Serbia, Bor 2017;

37.  Vasko Stojanovski, Vesna Angelevska, Cvete Dimitrieska, Sevde Stavreva, Stability of transfer conveyor BRs 5500 after reconstruction, IOC The 49th International Octomber Conference on Mining and Metallurgy, Bor Lake, Serbia, Bor 2017;

Др. активности

 

Издадени книги:

 

 1. Микаровска В., МОТОРИ СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ, Основен учебник, Технички факултет - Битола, 1998
 2. Микаровска В., ТЕХНИЧКА ЕКСПЛОАТАЦИЈА НА МОТОРНИ ВОЗИЛА, Основен учебник, Технички факултет – Битола, 2002;

 

Издадени скрипти

 

 1. Микаровска В., ЖЕЛЕЗНИЧКИ ВОЗИЛА, Основна скрипта, Технички факултет – Битола, 2002;
 2. Микаровска В., Поповски К., Збирка решени задачи по моторни возила, ТФ 2004;

Апликации:

 1. Неделковски И., Микаровска В., Елаборат за начинот на одредување на цената на испорачаната топлинска енергија во фабриката за квасец и алкохол АД Битола, Март 2002; 
 2. Микаровска В., Соработка во развојно истражувачки проект: Прилагодување на дел од возниот парк – автобусите во ЈСП за користење на еколошки горива – природен гас, главен истражувач проф.д-р Миле Димитровски, МФ Скопје, носител на проектот ЈСП Скопје, 2002; 
 3. Микаровска В., Технички извештај за квалитет на челично јаже во ГП Гранит Битола, предмет бр. 03-368/1 и 03-368/2 од 06.09.2002;
 4. Микаровска В., Технички извештај за извршено испитување на дигалка во „Металец Битола” АД Битола, бр.03-566/1 од 02.12.2002;
 5. Микаровска В., Проценка на одржаноста на моторни возила, Предмет број 5424/2003 ОС Битола, 2004;  
 6. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, дси Бети Анѓелевска, Наод и мислење за сообраќајна незгода, П.бр. 1618/2003, Основен суд Битола, Март 2006; 
 7. Ред.проф.д-р Весна Микаровска, K.бр.539/2004, Основен суд Битола, Експертиза за потрошувачка на гориво, Јуни 2006;  
 8. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, Ред.проф. д-р Никола Крстановски, дси Бети Анѓелевска, Наод и мислење за сообраќајна незгода, П.бр. 482/05, Основен суд Скопје I Скопје, Септември 2006;
 9. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, дси Бети Анѓелевска, дипл. маш. инж. Вера Сретенова, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 3373/03, Основен суд Скопје II Скопје, Декември 2006;
 10. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, дси Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 486/06, Основен суд Охрид, Март 2007;
 11. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 703/06, Основен суд Прилеп, Април 2007;
 12. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 646/00, Основен суд Скопје II Скопје, Мај 2007;
 13. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1125/07, Основен суд Скопје II Скопје, Јули 2007;
 14. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1293/04, Основен суд Битола, Октомври 2007;
 15. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 232/01,  Основен Суд Скопје I, Скопје, Јануари 2008;
 16. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1221/07,  Основен Суд Битола, Битола, Јануари 2008;
 17. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1466/07,  Основен Суд Битола, Битола, Март 2008;
 18. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 2591/04,  Основен суд Скопје II, Скопје, Мај 2008;
 19. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 6795/07,  Основен суд Скопје II, Скопје, Јуни 2008;
 20. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 6776/07,  Основен суд Скопје II, Скопје, Ноември 2008;
 21. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 2857/07,  Основен суд Скопје II, Скопје, Ноември 2008;
 22. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 8919/07,  Основен суд Скопје II, Скопје, Декември 2008;
 23. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, ХХ.К.бр. 2611/07,  Основен суд Скопје I, Скопје, Февруари 2009;
 24. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1755/07,  Основен суд Битола, Март 2009;
 25. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 664/08,  Основен суд Куманово, Април 2009;
 26. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1150/06,  Основен суд Охрид, Мај 2009;
 27. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 5132/07,  Основен суд Скопје II, Скопје, Мај 2009;
 28. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1677/06,  Основен суд Скопје II, Скопје, Јуни 2009;
 29. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 2689/07,  Основен суд Скопје II, Скопје, Август 2009;
 30. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, м-р Бети Анѓелевска, дси, м-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1567/08,  Основен суд Битола, Мај 2009;
 31. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 1181/07,  Основен суд Велес, Октомври 2009;
 32. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 75/08,  Основен суд Неготино, Декември 2009;
 33. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за фалсификување на идентификационен број на моторно возило, Ки.бр. 30/09,  Основен суд Кавадарци, Декември 2009;
 34. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за фалсификување на идентификационен број на моторно возило, Ки.бр. 31/09,  Основен суд Кавадарци, Декември 2009;
 35. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 917/06-I,  Основен суд Струга, Јануари 2010;
 36. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, VIII П-2062/08,  Основен суд Скопје II, Скопје, Април 2010;
 37. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за фалсификување на идентификационен број на моторно возило, Ки.бр. 32/09,  Основен суд Кавадарци, Мај 2010;
 38. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за фалсификување на идентификационен број на моторно возило, Ки.бр. 22/09,  Основен суд Кавадарци, Мај 2010;
 39. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, XXXII П.бр. 3070/09,  Основен суд Скопје II, Скопје, Јуни 2010;
 40. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, 34 П- 569/10,  Основен суд Скопје II, Скопје, Јули 2010;
 41. Ред.проф. д-р Весна Микаровска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, м-р Бети Анѓелевска, дси, Експертиза за сообраќајна незгода, XXIII П.бр. 2120/08,  Основен суд Скопје II, Скопје, Јули 2010;
 42. Ред.проф. д-р Весна Aнгелевска, доц. д-р Васко Стојановски, дми, Експертиза за фалсификување на идентификационен број на моторно возило, Ки.бр. 5/10,  Основен суд Кавадарци, Октомври 2010;
 43. Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, доц. д-р Васко Стојановски, доц.д-р Иле Цветановски, Експертиза за сообраќајна незгода, XXIII П.бр. 97/09,  Основен суд Охрид, Охрид, Ноември 2010;
 44. Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, доц. д-р Васко Стојановски, Експертиза за сообраќајна незгода, К.бр. 86/10,  Основен суд Кавадарци, Кавадарци, Ноември 2010;
 45. Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, доц. д-р Васко Стојановски, Aсс.м-р Зоран Јoшевски, Експертиза за сообраќајна незгода, К.бр.161/10,  Основен суд Охрид, Охрид, Декември 2010;
 46. Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, доц. д-р Васко Стојановски, Aсс.м-р Зоран Јoшевски, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр.404 / 09, Основен суд Велес, Велес, Февруари 2011;
 47. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Зоран Јoшевски, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр.185/08-1, Основен суд Кичево, Кичево, Март 2011;
 48. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Зоран Јoшевски, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр.691/10, Основен суд Скопје II, Скопје, Март 2011;
 49. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр.30/2007, Основен суд Велес, Март 2011;
 50. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Зоран Јoшевски, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр.185/08-1, Основен суд Кичево, Март 2011;
 51. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр.30/2007, Основен суд Велес, Април 2011;
 52. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, К.бр.425/09, Основен суд Oхрид, Адвокат Емил Балабан, Април 2011;
 53. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, К.бр.36/07-I, Основен суд Кичево, Мај 2011;
 54. Доц. д-р Васко Стојановски, Експертиза за загуба на материјал при изработка на конструкција, ВПП2-2/11, Основен суд Битола, Јули 2011;
 55. Ред.проф.д-р Весна Ангелевска, доц.д-р Васко Стојановски, Експертиза за надомест на штета, 5П-5471/09, Основен суд Скопје II, Скопје, Септември 2011;
 56. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,         Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, К.бр.351/09, Основен суд Прилеп, Прилеп, Октомври 2011;
 57. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П-166/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Ноември 2011;
 58. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,         Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 1П-3081/06, Основен суд Скопје II, Скопје, Декември 2011;
 59. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,         Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 20П-2733/09, Основен суд Скопје II, Скопје, Декември 2011;
 60. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,         Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П1-321/11, Основен суд Охрид, Охрид, Декември 2011;
 61. Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, доц. д-р Васко Стојановски, Експертиза за фалсификат на возило, К.бр. 120/11,  Основен суд Кичево, Кичево, Декември 2011;
 62. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,         Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 17К-2283/10, Основен суд Скопје I, Скопје, Јануари 2012;
 63. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Експертиза за техничка исправност на мотор СВС, XXIII.П.бр.3064/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Февруари 2012;
 64. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Експертиза за идентификација на возило, К.бр.120/11, Основен суд Кичево, Кичево, Февруари 2012;
 65. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, XI П.бр. 2899/09, Основен суд Скопје II, Скопје, Март 2012;
 66. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Зоран Јошевски, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 481/08, Основен суд Скопје II, Скопје, Април 2012;
 67. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, АД за осигурување и реосигурување „Кјуби Македонија”, филијала Скопје, Скопје, Април 2012;
 68. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П1.бр. 325/11, Основен суд Кичево, Кичево, Јуни 2012;
 69. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 9МАЛВП-3498/2009, Основен суд Скопје II, Скопје, Јули 2012;
 70. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Aсс.м-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 25 П1-3148/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Септември 2012;
 71. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Вештачење за пумпа, Наш бр.:03-1103/2, Основен суд Битола, Битола, Ноември 2012;
 72. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Машинско вештачење за сообраќајна незгода, КИ.Бр.62/09, Основен суд Гостивар, Гостивар, Ноември 2012;
 73. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Експертиза, XXIII.П.бр.3015/10, Основен суд Скопје II, Скопје, Декември 2012;
 74. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода,  XXV К.бр.315/12, Основен суд Скопје I, Скопје, Јануари 2013;
 75. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,    Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 16 П1-900/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Јануари 2013;
 76. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, Друштво за осигурување „ИНСИГ Македонија АД” Скопје, Ваш број: 7433/ 29.10.2012, Скопје, Јануари 2013;
 77. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, 14 П1.бр.1007/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Февруари 2013;
 78. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П1.бр.2/13, Основен суд Дебар, Дебар, Март 2013;
 79. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, Друштво за осигурување „ИНСИГ Македонија АД” Скопје, Наш број: 03-212/3 од 03.04.2013, Скопје, Април 2013;
 80. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Асс.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, XIX П1-1767/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Јуни 2013;
 81. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, XXV К.бр.1246/11, Основен суд Скопје I, Скопје, Јуни 2013;
 82. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П1-665/12, Основен суд Охрид, Охрид, Јуни 2013;
 83. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, П.бр. 116/12, Основен суд Битола, Битола, Јуни 2013;
 84. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, XXIV П.бр. 3039/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Јули 2013;
 85. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Бети Анѓелевска, Експертиза за сообраќајна незгода, К.бр. 4/13, Основен суд Виница, Виница, Октомври 2013;
 86. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, П.бр. 1177/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Октомври 2013;
 87. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, К.бр. 999/12, Основен суд Скопје I, Скопје, Октомври 2013;
 88. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, П.бр. 2728/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Октомври 2013;
 89. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, П.бр. 1767/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Октомври 2013;
 90. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, П.бр. 1767/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Октомври 2013;
 91. Доц. д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Експертиза за надомест на штета, XII П.бр. 5015/10, Основен суд Скопје II, Скопје, Октомври 2013;
 92. Доц.д-р.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Експертиза за надомест на штета, 12 П1-5015/10, Основен суд Скопје II, Скопје, Ноември 2013;
 93. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, 10 П1-846/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Ноември 2013;
 94. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Експертиза, К бр.102/13, Основен суд Тетово, Тетово, Декември 2013;
 95. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, 6МАЛВП-5245/11, Основен суд Скопје II, Скопје, Декември 2013;
 96. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, П4-46/14, Основен суд Струга, Струга, Јануари 2014;
 97. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, XI-П4-168/14, Основен суд Скопје II, Скопје, Февруари 2014;
 98. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, XI-П4-168/14, Основен суд Скопје II, Скопје, Февруари 2014;
 99. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Супервештачење за штета на возило, 13ТС-390/12, Основен суд Скопје II, Скопје, Февруари 2014;
 100. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Супервештачење за сообраќајна незгода, МАЛВ-ТС-12/13, Основен суд Скопје II, Скопје, Март 2014;
 101. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Супервештачење – машинство, III К бр.3976/10, Основен суд Скопје I, Скопје, Март 2014;
 102. Доц.д-р Зоран Јошевски, Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, ТЦ1-42/13, Основен суд Битола, Битола, Мај 2014;
 103. Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Доц.д-р Миле Спировски, Ред.проф.д-р Тихомир Николовски,   Експертиза за електро-хидрауличен лифт, XXVI Кбр.2048/08, Основен суд Скопје I, Скопје, Мај 2014;
 104. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, 16-П4-1689/13, Основен суд Скопје II, Скопје, Јули 2014;
 105. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, XXXVIII П4-165/13, Основен суд Скопје II, Скопје, Септември 2014;
 106. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Супервештачење за сообраќајна незгода, МАЛВП-405/13, Основен суд Охрид, Охрид, Септември 2014;
 107. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Супервештачење за штета на возило, П4-бр.41/14, Основен суд Кичево, Кичево, Октомври 2014;
 108. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска,   Доц.д-р Зоран Јошевски, Супервештачење за сообраќајна незгода, К-164/13, Основен суд Кочани, Кочани, Ноември 2014;
 109. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на МВ, МАЛВ-219/14, Основен суд Битола, Битола, Ноември 2014;
 110. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на МВ, П4-118/14, Основен суд Битола, Битола, Јануари 2015;
 111. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Стоимко Златковски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, 16-П4-841/14, Основен суд Скопје II, Скопје, Јануари 2015;
 112. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, XI-П4-168/14, Основен суд Скопје II Скопје, Февруари 2015;
 113. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за повреда на работник на работно место, РО-112/14, Основен суд Битола, Битола, Март 2015;
 114. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-284/14, Основен суд Битола, Битола, Март 2015;
 115. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, XVIII-П4-1293/14, Основен суд Скопје II Скопје, Април 2015;
 116. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, 34П4-1826/14, Основен суд Скопје II Скопје, Мај 2015;
 117. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, ТС-17/14, Основен суд Битола, Мај 2015;
 118. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, XXXI.П4-794/14, Основен суд Скопје II Скопје, Јуни 2015;
 119. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, К-446/13, Основен суд Гостивар, Јуни 2015;
 120. Доц.д-р Зоран Јошевски, Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, К.бр.453/13, Основен суд Прилеп, Септември 2015;
 121. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, XXXVIII. П4-614/15, Основен суд Скопје II Скопје, Октомври 2015;
 122. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, X.П4-1692/13, Основен суд Скопје II Скопје, Октомври 2015;
 123. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, 4МАЛВТС 207/14, Основен суд Скопје II Скопје, Ноември 2015;
 124. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, 11K-162/15, Основен суд Скопје I Скопје, Ноември 2015;
 125. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, 2ТС-158/15, Основен суд Скопје II Скопје, Јануари 2016;
 126. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-390/2015, Основен суд Битола, Април 2016;
 127. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, XXXVIII.П4-1004/15, Основен суд Скопје II Скопје, Април 2016;
 128. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, XXXVIII.П4-881/15, Основен суд Скопје II Скопје, Април 2016;
 129. Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Доц.д-р Роберто Пашиќ, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење  за висина на штета на печатарска графичка машина, 5ТС-269/14, Основен суд Скопје II Скопје, Јуни 2016;
 130. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-179/15, Основен суд Охрид, Септември 2016;
 131. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, МАЛВП-46/16, Основен суд Битола, Јануари 2017;
 132. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Доц.д-р Зоран Јошевски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-132/2016, Основен суд Битола, Април 2017;
 133. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Ред.проф.д-р Стоимко Златковски, Супервештачење за сообраќајна незгода, К.бр.100/16, Основен суд Струмица, Април 2017;
 134. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Ред.проф.д-р Верица Данчвска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-374/2016, Основен суд Битола, Април 2017;
 135. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска Ред.проф. д-р Иле Цветановски, Супервештачење за сообраќајна незгода, К-41/16, Основен суд Кочани, Април 2017;
 136. Вонр.проф.д-р Верица Данчевска, Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, МАЛВП - 221/16, Основен суд Битола, Мај 2017;
 137. Вонр.проф.д-р Верица Данчевска, Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за сообраќајна незгода, МАЛВП-147/16, Основен суд Битола, Јуни 2017;
 138. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Ред.проф.д-р Стоимко Златковски, Супервештачење за фалсификување на исправа – промена на идентитетот на возилото, К-22/2017, Основен суд Крива Паланка, Јуни 2017;
 139. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, К-575/16, Основен суд Битола, Јуни 2017;
 140. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, XVIII.П4-138/16, Основен суд Скопје II Скопје, Јуни 2017;
 141. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за влошки за гумено лежиште за циркулациона пумпа OBP-3-87, ТС1-1/17, Основен суд Битола, Јуни 2017;
 142. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, П4-47/17, Основен суд Битола, Октомври 2017;
 143. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-238/16, Основен суд Охрид, Ноември 2017;
 144. Вонр.проф.д-р Васко Стојановски, Ред.проф.д-р Тале Герамитчиоски, Ред.проф. д-р Весна Ангелевска, Супервештачење за штета на моторно возило, МАЛВП-238/16, Основен суд Охрид, Ноември 2017;

 

 

 

-          Апликации согласно овластувањата од законот за Безбедност и здравје при работа:

 1. 03-45/2 - АД Печатница „Киро Дандаро“ – Битола, Битола, 2012;
 2. 03-167/2 - Друштво за обезбедување „Гарда“ – ДООЕЛ – Битола, Битола, 2012;
 3. 03-243/2 - ЗТД „Амбалажа“ – ДООЕЛ – Битола, Битола, 2012;
 4. 03-244/2 - ДАНД АРТ – ДООЕЛ – Битола, Битола, 2012;
 5. 03-257/2 - Здружение на возачи „Еуротест“ – Битола, Битола, 2012;
 6. 03-369/2 - Тргов.радиодиф.друштво ТВСтудио„Тера“ДООЕЛ-Битола, Битола, 2012;
 7. 03-370/2 - ДООЕЛ „Металец – Трејд“ – Битола, Битола, 2012;
 8. 03-370/3 - „Металец“ – Битола Заштитно друштво АД Битола, Битола, 2012;
 9. 03-463/2 - Здружение на возачи „Еуротест“ – Битола, ДОО Технички преглед станица 2  - Битола, Битола, 2012;
 10. 03-578/2 - „ЖИМА“ДООЕЛ–Струга и Подружница „ЖИМА–ПЛАСТ“Битола, 2012;
 11. 03-582/2 - „ВИРОН“ – ДООЕЛ – Битола, Битола, 2012;
 12. 03-583/2 - ДООЕЛ „КОБИЛ“ – Битола, Битола, 2012;
 13. 03-600/2 - Изработка на план за заштита од пожар Здружение на возачи „Еуротест“ – Битола, Битола, 2012;
 14. 03-617/2 - Трговско друштво „Пелагонија развој 2009“ – ДООЕЛ Могила-Битола, 2012;
 15. 03-618/2 - Ветеринарна амбуланта Пелагонија ВЕТ ДООЕЛ – Битола, Битола, 2012;
 16. 03-619/2 - Земјоделски комбинат „Пелагонија“ АД – Битола, Битола, 2012;
 17. 03-960/2 -Друштво за производство, трговија и услуги МОБИ ПЕТРОЛ увоз-извоз ДООЕЛ Охрид, Охрид, 2012;
 18. 03-1131/2 -Друштво за производство, трговија и услуги ЧОКОМИЛ увоз-извоз ДОО Ресен, Ресен, 2012;
 19. 03-82/2   -МКБ-МИСА Струга ДОО, Струга 2013;
 20. 03-115/2 -ПРОМИНГ ДООЕЛ с.Враниште Струга, 2013;
 21. 03-116/2 -АСНЕРА ДООЕЛ с.Франгово, Струга, 2013;
 22. 03-117/2 -ИНТЕРЛА ДООЕЛ с.Лабуништа, Струга, 2013;
 23. 03-150/2 -АМ-ИС ТРАНС с.Велешта Струга ДООЕЛ, Струга, 2013;
 24. 03-228/2 -Трговско друштво СЛОВЕНИЈАЛЕС Струга ДОО, Струга, 2013;
 25. 03-273/2 -ДООЕЛ БОЖУР ЗД Битола, Битола, 2013;
 26. 03-378/2 -УНИПЛАСТ БК увоз-извоз ДОО Струга, Струга, 2013;
 27. 03-379/2 -ГО-РА ТЕКС Струга ДООЕЛ, Струга, 2013;
 28. 03-440/2 -КРАСТА Ајри с.Калишта Струга ДООЕЛ, Струга, 2013;
 29. 03-518/2 -ПЛАМЕН ДООЕЛ увоз-извоз Битола, Битола, 2013;
 30. 03-520/2 -СИРЕНА увоз-извоз Струга ДОО, Струга, 2013;
 31. 03-538/2 -СОЛОМОН ИНГ увоз-извоз ДООЕЛ Битола, Битола, 2013;
 32. 03-674/2 -ГП ПЕЛИСТЕР Битола, Преглед на опрема за работа и Обука на вработените за стручна способност за ракувачи на градежни машини, Битола, 2013;
 33. 03-734/2 -КАЈМАКЧАЛАН-4 ДОО Битола, Битола, 2013;
 34. 03-739/2 -МАШИНОКОП Кавадарци, Кавадарци, 2013;
 35. 03-772/2 -БВ ИНЖЕНЕРИНГ Битола ДООЕЛ, Битола, 2013;

36.  03-1225/2 (од 2013 г.) - Приватна  здравствена установа – ординација по гинекологија и акушерство БИЛЈАНА ТАЛЕВСКА – Битола, Јануари 2014;

37.  03-62/2 - Производство, трговско и услужно друштво МАРАНЧО увоз – извоз с.Радобор, Могила ДООЕЛ, Февруари 2014;

38.  03-504/2 - Друштво за производство, услуги и трговија на големо и мало ХЗМ ЛАБС ДООЕЛ увоз – извоз Битола, Битола,  Јуни 2014;

39.  03-1034/2 (од 2014 г.) - Друштво за производство, трговија и услуги РУД-КОП увоз-извоз ДООЕЛ Битола, Јануари 2015;

40.  03-1035/2 (од 2014 г.) - Друштво за производство, трговија и услуги МЕТАЛ-АПОСТОЛОВ ДООЕЛ увоз-извоз Кавадарци, Февруари 2015;

41.  03-285/2 - Занаетчија КИБ Котевски Борче с. Горно Оризари, Битола, Април 2015;

42.  03-982/1 - Друштво за геодетски работи, премер и услуги ГЕОЛЕНД ДООЕЛ увоз – извоз Битола, Декември 2015;

43.  03-170/1 - Друштво за транспорт, трговија и услуги ПЕЛИСТЕР ИНТЕРНАЦИОНАЛ увоз-извоз ДООЕЛ Битола, Март 2016;

44.  03-168/1 - Друштво за производство, трговија и услуги НИЛА МИК ТРАНС увоз-извоз ДОО Битола, Февруари 2016;

45.  03-132/1 - Друштво за  трговија, услуги и производство ДЕЛИКАТЕС ЕМ 87 ДООЕЛ увоз-извоз Битола, Февруари 2017;

46.  03-735/1 - Друштво за  производство, услуги и трговија ЕСПЕРАНЦА увоз-извоз Битола ДОО, Септември 2017.

Учество на семинари:

 

 1. Intereg III A programme, „Development of a knowledge network of educational and research Institutes active in environmental issues for the development of a common cooperation framevork for the harmonization with EU legislation and knowhow transfer“, 16-19 May 2007, Thessaloniki, Greece;
 2. Тhe training seminar on ECTS/DS and European & National Qualification in 22-23 February 2008 in Bratislava, Slovakia;
 3. Учество на семинар во Скопје, Семинар за Промовирање модел за Интегриран Универзитет на државните универзитети во РМ, PRIUM, Tempus Project N° 41019 2006, Ноември 2008 Македонија;
 4. Учество на семинари организирани од страна на Македонско здружение за заштита при работа.