Следни испити

Септември/Октомври
П В С Ч П С Н
17181920212223
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
сите

Новости

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

31 Август 2018

Се информираат студентите дека покрај пријавувањето на испитите за септемвриска сесија во iKnow системот, задолжително е доставување на пријава на испитите и на студентски прашања на 03. 04, 05 Септември 2018.

повеќе

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Ред. проф. д-р Дејан Трајковски

prof. Dr Dejan Trajkovski
Престои

Shizuoka Univerzity, Japan, 1995

Rochester Institute of Technology, NY, 1997

Universite Laval, Quebec City, Canada, 1997

Tianjin University, China, 2004

Др. активности

Natprevari vo znaenje, priznanija i nagradi:

- Plaketa za postignat najvisok prosecen uspeh vo studiranjeto od osnovanjeto na Univerzitetot (9.96)

- Pehar za osvoeno prvo mesto vo sevkupno znaenje na XXVIII jugoslovenskiot natprevar "Masinijada '88", vo konkurencija na 28 fakulteti od poranesna Jugoslavija

- Serifikat za postignati 890 poeni (percentilen rang: 99%, t.e. rezultat koj e podobar od 99% od testiranite 17,600 kandidati) na amerikanskiot inzenerski ispit GRE (Graduate Record Examination).

- Rezultati od anonimnata studentska anketa - vtora najvisoka ocena na univerzitetot (2004)

- Prviot makedonski industriski robot-manipulator "Pelister" na hidraulicen pogon

- Prviot makedonski avion-samogradba "Savana"

- Radioamaterski aktivnosti (radio tehnika, elektronika, anteni i dr.)