Новости

10.09.2014

Третиот уписен рок ќе се спроведува на 15 Септември, 2014 г. Може да се конкурира и со училишна матура / завршен испит.
При пријавувањето најпрво е потребна електронска регистрација на http://upisi.uklo.edu.mk/ и внесување лични податоци и постигнат успех од средно образование.
После електронската регистрација треба да се достават следните документи:

повеќе

05.09.2014

Конечните ранг-листи на пријавените кандидати во вториот уписен рок можете да ги симнете овде.

повеќе

04.09.2014

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 09.09.2014 до 19.09.2014 год. 

повеќе

29.08.2014

ИНФОРМАТОР за идните студенти на Технички факултет

повеќе

26.08.2014

Вториот уписен рок ќе се спроведува на 01 и 02 Септември, 2014 г. Може да се конкурира и со училишна матура / завршен испит.
При пријавувањето најпрво е потребна електронска регистрација на http://upisi.uklo.edu.mk/ и внесување лични податоци и постигнат успех од средно образование.
После електронската регистрација треба да се достават следните документи:

повеќе

25.08.2014

Конкурси за запишување студенти на втор и трет циклус студии на универзитетот „Св. Климент Охридски" - Битола во академската 2014/2015 година:

повеќе

19.08.2014

Ранг листи од I уписен рок 2014/15 год.

повеќе

11.08.2014

Битолските студенти ќе стекнуваат германски искуства.

повеќе

16.07.2014

Конкурсот за новата Академска 2014/15 год.

повеќе

26.06.2014

Интервју на Академик Глигор Каневче и вонр.проф. д-р Владимир Мијаковски на тема „Ниска искористеност на обновливите енергетски извори во Македонија“, за Дојче Веле - Македонија

повеќе

10.06.2014

Отворен е повикот за ЕРАЗМУС+. 

повеќе

09.06.2014

Испитите кај проф. д-р Веселин Талевски, ќе се одржат на 16.06.2014 год. со почеток во 9:30 h (10:00.h). За дополнителни информации обратете се во Деканатот на ТФБ.

повеќе

07.06.2014

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТИТЕ КАЈ ПРОФ.ТАЛЕ ГЕРАМИТЧИОСКИ ОДРЖАНИ НА ДЕН 02.06.2014

повеќе

03.06.2014

Почитувани,  Последното предавање на Проф. Д-р Мајкл Дозер од ЦЕРН ќе се одржи во среда (04.06.2014) од 11 часот. Насловот на ова предавање е Applications of antimatter и како додаток Ви ја испраќаме pdf. верзијата на истото. 

повеќе

03.06.2014

Се информираат студентите дека испитите кај проф. д-р Александар Маркоски и доцент д-р Рамона Маркоска, од 12.06.2014 год., се презакажуваат за 16.06.2014 год. во 9:30 (10 h), во просторија 9.

повеќе

29.05.2014

Студентите од Отсекот за сообраќај и транспорт на јубилејната 40-та сообраќајада одржана во периодот од 20 до 24 мај 2014 во Балатон Унгарија освоија второ место по предметите: Регулација на сообраќајните токови и Безбедност во сообраќајот. 

повеќе

26.05.2014

Информацијата се однесува на студентите кои во јунската испитна сесија ќе го полагаат испитот по Англиски јазик. Испитот ќе се одржи на 19.06.2014 год. со почеток во 9 и 30 часот во просторија 313.

повеќе

21.05.2014

Информацијата се однесува на студентите од електротехнички отсек за можноста за добивање стипендии од ЕВН.

повеќе

19.05.2014

Резултати од теоретски дел од испитот за енергетски контролори одржан на 17.05.2014

повеќе

19.05.2014

Претпоследното предавање на проф. Мајкл Дозер ќе се одржи во среда на 21.05.2014 со почеток во 11 часот, во просторија 412.

повеќе
| 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |